Wykonanie
Danie bardzo smaczne , a przede wszystkim proste i szybkie do przygotowania .Polecam


Składniki:-
ryż jaśminowy-1 kg fileta-
mieszanka warzywna (6-8 składnikowa )-1
cebula-2 ząbki
czosnku-3 łyżki
cukru-sok wyciśnięty z (1/2
cytryny )-2 łyżki
koncentratu pomidorowego-
sól-
pieprz-
olejWykonanie :1.
Ryż jaśminowy ,gotujemy według przepisu na opakowaniu.2.Fileta kroimy na mniejsze kawałki w kostkę(według uznania)3.Na patelnię wlać 3 łyżki
oleju ,na rozgrzany tłuszcz włożyć pokrojone piersi ,osolić i podsmażyć.4.Na patelnie wlać trzy łyżki
oleju ,dodać pokrojoną na drobno
cebulkę i
czosnek (podsmażyć),paczkę warzyw osolić opieprzyć udusić do miękkości .5.Podsmażone
mięso wrzucić do garnka ,zalać 1/2 litra
wody wsypać 1 łyżeczkę
vegety i zagotować .Jak
mięso się zagotuje zaciągnąć ,
mąką rozklepaną w zimnej wodzie(konsystencja gęsta ) do tego dodać warzywa i sok z 1/2
cytryny ,
koncentrat pomidorowy ,2 łyżki
cukru ,
pieprzCałość delikatnie wymieszać .( doprawić według uznania ).Surówka :-1 średnia
kapusta pekińska-2 duże
marchewki-1
cebula-1
jabłko-1-2 łyżki
majonezu lub
jogurtu greckiego1-2 łyżeczek
musztardy bawarskiej-
pieprz-
sól-
cukierKapustę kroimy ,
cebulę w drobną kosteczkę , następnie ścieramy
marchew ,
jabłko ,solimy ,dodajemy
pieprz,
cukiermusztardę i
majonez ,całość mieszamy .Smacznego !!!