Wykonanie
I znowu na blogu przepis w wersji light.
Powiem tylko tyle, że nawet jeśli ktoś kompletnie się nie odchudza to powinien skosztować, coś pysznego ! :)Będzie świetnie smakować z
ryżem,
makaronem,
pieczywem.
2 większe
filety z kurczaka2 średnie strąki
czerwonej papryki1 puszka
pomidorów w sosie własnym2 średnie
cebule2 - 3 ząbki
czosnku (opcjonalnie)
sól,
pieprzsłodka papryka (duuużo)
ostra papryka lub
chili (opcjonalnie)
Mięso umyć, osuszyć pokroić w kostkę. Krótko przesmażyć na minimalnej ilości
oleju, wrzucić posiekane
cebule i pokrojone w paseczki
papryki, dodać
przyprawy, jeszcze chwilkę podsmażyć.
Po chwili dodać
pomidory z zalewą, poddusić wszystko razem przez około 10 minut, doprawić, gotowe.