Wykonanie
Przepyszne, aromatyczne, niedrogie :)Kotlety smakują doskonale zarówno z
ziemniakami, frytkami,
ryżem lub
makaronem i ulubioną surówką.

2 średnie
filety z kurczaka200 gramów
wędzonego boczku200 gramów
sera żółtego startego na dużych oczkach
przyprawa do kurczaka1
kajzerka namoczona w
mleku i odciśnięta1
jajo1 mała
cebulasól (niewiele)
czarny pieprzbułka tarta do obtaczania kotletów
Mięso z kurczaka zmielić w maszynce na największych oczkach razem z odciśniętą bułeczką i
boczkiem.Do masy dodać
jajo,
przyprawy, pokrojoną drobno
cebulę, dokładnie wyrobić, następnie wsypać
ser, ponownie wymieszać.Z masy odrywać niewielkie kawałki, formować kotlety, obtaczać w
bułce tartej.Smażyć na
oleju na złoto.
