Dziś proponuję faszerowane bułki. Są bardzo pyszne i godne uwagi. Zapraszam do wypróbowania.Składniki:8 dużych bułek1/2 kg pieczarki1 cebula1 papryka w kostkę1 filet z piersi kurczaka20 dag sera żółtegosólpieprzmlekojajkabułka tartaWykonanie:Pieczarki czyścimy, kroimy w kostkę i wraz z posiekaną cebulą przesmażamy na łyżce oleju. Fileta kroimy w małą kosteczkę i również przesmażamy, doprawiając solą oraz pieprzem. Bułki przecinamy na dwie połówki, lekko wydrążamy. Część wydrążonego farszu moczymy w mleku, odciskam, a następnie rozdrabniamy i dodajemy do wystudzonych pieczarek, fileta, pokrojonej w kostkę papryki oraz startego na drobnej tarce żółtego sera. Całość mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem.Wydrążone bułki lekko moczymy w mleku i odciskamy, napełniamy farszem i zlepiamy jak pierogi. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu.Podajemy z surówką.Smacznego!