Wykonanie
Danie jest tanie, pyszne, posmakuje każdemu :) Można zrobić je w wersji ostrej (polecam) :)Kotlety podałam z ziemniaczkami
pure i surówką "Leniwa
Kasia" :)
1 duży lub dwa małe
filety z kurczakaulubiona
przyprawa do kurczakaciasto:2
jaja0,5 szklanki
mleka1 szklanka
mąki pszennej1/3 łyżeczki
soli1 płaska łyżeczka
słodkiej papryki ( ja dałam na pół z ostrą)1 duża
cebula3 - 4 ząbki
czosnkupieprz czarny lub
cayenne (dałam 1/5 łyżeczki)Filety umyć, osuszyć, pokroić w małą kosteczkę, oprószyć
przyprawą, wymieszać, wstawić do lodówki na 30 - 60 minut.
Jaja zmiksować z
mlekiem,
mąką i
przyprawami.
Cebulę posiekać,
czosnek zmiażdżyć, dodać do ciasta, wymieszać.
Mięso wrzucić do ciasta, wymieszać, na rozgrzany
olej kłaść niewielkie porcje ciasta, smażyć pod przykryciem na średnim ogniu na złoto, odsączyć na ręczniku papierowym.