Wykonanie
Pyszna odmiana
filetu z kurczaka, posmakuje całej rodzinie.

3 średnie
filety z kurczakaulubiona
przyprawa do kurczaka2 zmiażdżone ząbki
czosnkupanierka:0,5 szklanki
mleka0,5 szklanki
mąki pszennej1
jajo0,5 szklanki drobno
startego sera żółtego¼ łyżeczki
przyprawy do kurczakaszczypta
ostrej papryki (opcjonalnie)Filety umyć, osuszyć, rozbić, nasmarować
czosnkiem, oprószyć niezbyt obficie
przyprawą, odstawić do lodówki na 30 minut.
Mleko zmiksować z
jajem,
mąką i
przyprawami, następnie wsypać
ser i dokładnie wymieszać łyżką (panierka ma
mieć konsystencję gęstej
śmietany).
Mięso zamaczać w panierce, smażyć na
oleju, na średnim ogniu z obu stron, odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
