ßßß
2 spore filety z kurczakasólsłodka i ostra papryka2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku (opcjonalnie)panierka:3 średnie jaja9 łyżek mleka2 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej2 kopiaste łyżki mąki pszennej1/3 łyżeczki suszonego chili1/3 łyżeczki słodkiej papryki1/5 łyżeczki solido obtaczania:3 łyżki mąki pszennej + 3 łyżki mąki kukurydzianejdodatkowo:0,6 litra oleju do głębokiego smażeniaFilety pokroić na mniejsze części, lekko rozbić tłuczkiem, obsypać przyprawami, włożyć do lodówki na minimum 30 minut.Składniki panierki dokładnie zmiksować ( efekt końcowy ma przypominać gęste ciasto naleśnikowe).Kawałki kurczaka zamaczać w panierce, następnie obtaczać w mieszance mąk (można pomóc sobie widelcem), smażyć na złoto na oleju, odsączać na ręczniku papierowym.
