ßßß
2 średnie filety z kurczaka3 średnie cebule1 strąk czerwonej paprykiprzyprawa do kurczaka¼ łyżeczki curry2 jaja1 szklanka bułki tartejFilety umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem, pokroić na mniejsze kawałki, obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut do lodówki.Cebulę posiekać, paprykę drobno pokroić, na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa, oprószyć curry, smażyć do zeszklenia, następnie podlać ¼ szklanki wody, dusić do jej całkowitego wyparowania. Odsączyć z tłuszczu, przełożyć do miseczki.Jaja roztrzepać, zamaczać mięso, panierować w bułce, smażyć z jednej strony do zrumienienia, odwrócić i teraz na tą przysmażoną stronę nałożyć przyrządzone warzywa i posypać tartym serem.Zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i smażyć aż do rozpuszczenia się sera.