Wykonanie
Przepyszne i aromatyczne kotlety, posmakują całej rodzinie.Podałam je z
ryżem i surówką z
kapusty pekińskiej .

2 średnie
filety z kurczaka3 średnie
cebule1 strąk
czerwonej paprykiprzyprawa do kurczaka¼ łyżeczki
curry2
jaja1 szklanka
bułki tartejFilety umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem, pokroić na mniejsze kawałki, obsypać
przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut do lodówki.
Cebulę posiekać,
paprykę drobno pokroić, na patelni rozgrzać
olej, wrzucić warzywa, oprószyć
curry, smażyć do zeszklenia, następnie podlać ¼ szklanki
wody, dusić do jej całkowitego wyparowania. Odsączyć z tłuszczu, przełożyć do miseczki.
Jaja roztrzepać, zamaczać
mięso, panierować w
bułce, smażyć z jednej strony do zrumienienia, odwrócić i teraz na tą przysmażoną stronę nałożyć przyrządzone warzywa i posypać tartym
serem.Zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i smażyć aż do rozpuszczenia się
sera.
