Wykonanie
Wymyśliłam dziś tani obiad z wykorzystaniem
ryżu, który został mi po przygotowywaniu gołąbków. W połączeniu z
jajkami,
kapustą pekińską i
przyprawami można stworzyć wspaniałe bezmięsne kotlety.



Składniki :1 woreczek ugotowanego
ryżu5
jajek2 łyżki tartego
żółtego sera1 średnia
marchewkaniewielki kawałek
kapusty pekińskiej1 mała
cebuladuża szczypta
currysól,
pieprz do smaku
bułka tarta do panierowania
olej do smażeniaPrzygotowanie :Trzy
jajka gotuję na twardo i drobno siekam, dodaję do
ryżu. Dodaję też poszatkowaną drobniutko
kapustę i przesmażoną do zeszklenia, drobno pokrojoną
cebulę. Dodaję surowe
jajka,
ser, startą na drobnej tarce
marchewkę. Wyrabiam masę dłonią, doprawiam do smaku
solą,
pieprzem i szczyptą
curry. Formuję kotlety, każdy panieruję w
bułce tartej i smażę z obu stron po 5 minut na średnim ogniu.Przepis autorski.


