Wykonanie
Przyznam, że mam słabość do
kabaczka, mogłabym go jeść non stop i nigdy nie jest mi mało. Pasztet jest dla mnie zupełną nowością, ponieważ nigdy wcześniej go nie robiłam, a szkoda bo rozszedł się w 5 minut.Źródło inspiracji macie TUTAJ .Składniki1
kabaczek1
marchewka3
cebule20 dag
żółtego sera2 szkl.
bułki tartej1/4 szkl.
oleju3
jajasólpieprzvegetaSposób
Kabaczka obranego i wypestkowanego,
marchewkę,
cebulę oraz
żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy
bułkę tartą,
olej, 3
żółtka i
przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Białka ubijamy i dodajemy do składników, mieszamy do czasu aż składniki się połączą.Keksówkę natłuszczamy, przekładamy do niej składniki. Pasztet zapiekamy 1 , 5 godziny w temperaturze 180 stopni.