Wykonanie
Zapraszam na pyszny pasztet warzywny. Mój mąż był zaskoczony, że nie ma w nim
mięsa, a smakuje jakby miał :)
Składniki:3 szklanki startej
cukinii (razem ze skórką)3-4
jajka1,5 szklanki
bułki tartej1
marchewka1
cebulapół szklanki
oleju150 g tartego
sera żółtegosól,
pieprzsiekana
natka pietruszkiSposób przygotowania:1.
Cebulę drobno posiekać,
marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać razem z
cukinią.2. Dodać
bułkę tartą,
olej,
ser żółty.3. Od
żółtek oddzielić
białka,
białka ubić na sztywno. Do masy warzywnej dodać najpierw
żółtka, całość wymieszać,
potem pianę i również zamieszać.4. Na koniec należy doprawić całość wedle uznania i wymieszać.5. Masę przelać do keksówki, piec w temperaturze 180 st. przez około 40 minut.Smacznego :)