ßßß Cookit - przepis na Gołąbki po żydowsku

Gołąbki po żydowsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
mięso wołowe 450 gramów
ryż 1 szklanek
cebula 5 sztuk
cytryna 2 sztuk
pomidory 3 sztuk
rodzynki 0,5 szklanek
miód 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotować ryż na sypko i wymieszać z drobno posiekanym mięsem, oczyszczona oraz drobno posiekaną cebulą. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tym farszem nadziać z blanszowane liście kapusty. Zwinąć gołąbki, ułożyć w rondlu, przekładając je obranymi ze skórki, pokrojonymi na ćwiartki pomidorami. Polać wodą i wstawić na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Polać miodem wymieszanym z sokiem z cytryny oraz rodzynkami i zapiekać jeszcze 15 minut. Podawać z pieczywem lub ziemniakami piure.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10660/Golabki-po-zydowsku