Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
mięso wołowe 450 gramów
ryż 1 szklanek
cebula 5 sztuk
cytryna 2 sztuk
pomidory 3 sztuk
rodzynki 0,5 szklanek
miód 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
ryż na sypko i wymieszać z drobno posiekanym
mięsem, oczyszczona oraz drobno posiekaną
cebulą. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Tym farszem nadziać z blanszowane liście
kapusty. Zwinąć gołąbki, ułożyć w rondlu, przekładając je obranymi ze skórki, pokrojonymi na ćwiartki
pomidorami. Polać
wodą i wstawić na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Polać
miodem wymieszanym z
sokiem z cytryny oraz
rodzynkami i zapiekać jeszcze 15 minut. Podawać z
pieczywem lub
ziemniakami piure.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InnePotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: