ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta 1 sztukmięso wołowe 450 gramówryż 1 szklanekcebula 5 sztukcytryna 2 sztukpomidory 3 sztukrodzynki 0,5 szklanekmiód 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować ryż na sypko i wymieszać z drobno posiekanym mięsem, oczyszczona oraz drobno posiekaną cebulą. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tym farszem nadziać z blanszowane liście kapusty. Zwinąć gołąbki, ułożyć w rondlu, przekładając je obranymi ze skórki, pokrojonymi na ćwiartki pomidorami. Polać wodą i wstawić na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Polać miodem wymieszanym z sokiem z cytryny oraz rodzynkami i zapiekać jeszcze 15 minut. Podawać z pieczywem lub ziemniakami piure.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InnePotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: