Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
ser żółty 100 gramów
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
papryka mielona slodka 1 łyżek deserowych
bułka tarta 0,5 szklanek
olej 0,5 litrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i zmielić. Oczyszczoną, posiekaną
cebulę podsmażyć na
maśle.Do
ziemniaków dodać,
mąkę,
jajko,
cebulkę oraz starty
żółty ser, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i
papryką. Dobrze wymieszać. Wilgotnymi dłońmi uformować kulki wielkości
orzecha włoskiego i obtaczać je w
bułce tartej. Smażyć w głębokim rozgrzanym
oleju na rumiano. podawać z warzywami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: