ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówser żółty 100 gramówcebula 2 sztukmasło 1 łyżek stołowychjajka 1 sztukmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychpapryka mielona slodka 1 łyżek deserowychbułka tarta 0,5 szklanekolej 0,5 litrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i zmielić. Oczyszczoną, posiekaną cebulę podsmażyć na maśle.Do ziemniaków dodać, mąkę, jajko, cebulkę oraz starty żółty ser, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i papryką. Dobrze wymieszać. Wilgotnymi dłońmi uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć w głębokim rozgrzanym oleju na rumiano. podawać z warzywami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: