ßßß
Składniki1kg. ziemniaków1 jajkołyżka mąki ziemniaczanejpęczek koperku1 cebula2-3 łyżki masłabułka tarta do panierowaniaolej do smażeniasól, pieprz do smakuSposób przygotowaniaZiemniaki obrać i ugotować , przecisnąć przez praskę lub ubić tłuczkiem , wystudzić .Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle , dodać do ziemniaków , wbić jajko , wsypać mąkę i pokrojony koperek , dosmaczyć pieprzem i solą . Z masy formować wałeczki , panierować w bułce tartej smażyć na wolnym ogniu ze wszystkich stron . Podawać z różnymi surówkami , sosami , mięsami , super też smakują z kefirem :)))Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab