Wykonanie
HomeDaniaBezmięsne10maj
Ziemniaki inaczejLoading...30 minŁatwe2 KomentarzyObsmażane wałeczki z
ziemniaków – do przygotowania tej potrawy możemy użyć
ziemniaków z poprzedniego dnia

Składniki1kg.
ziemniaków1
jajkołyżka
mąki ziemniaczanejpęczek
koperku1
cebula2-3 łyżki
masłabułka tarta do panierowania
olej do smażenia
sól,
pieprz do smakuSposób przygotowania
Ziemniaki obrać i ugotować , przecisnąć przez praskę lub ubić tłuczkiem , wystudzić .
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na
maśle , dodać do
ziemniaków , wbić
jajko , wsypać
mąkę i pokrojony
koperek , dosmaczyć
pieprzem i
solą . Z masy formować wałeczki , panierować w
bułce tartej smażyć na wolnym ogniu ze wszystkich stron . Podawać z różnymi surówkami , sosami ,
mięsami , super też smakują z
kefirem :)))Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab