Pyszne knedle na słono, z nadzieniem pieczarkowym.Składniki:½ kg ziemniaków15 dag mąki2 łyżki mąki ziemniaczanej3 jajka½ kg pieczarek20 dag cebuli2 łyżki tłuszczu1 łyżka bułki tartejSól do smakuPieprz do smaku10 dag żółtego sera1 łyżka masłaWykonanie:Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i utłuc. Do przestudzonych ziemniaków dodać obie mąki, 2 jajka i zagęścić ciasto.Cebulę i pieczarki pokroić i przysmażyć na tłuszczu, ostudzić, dodać jajko, bulkę tartą- przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z ciasta formować wałek, kroić w plastry i ręką formować placuszki.Napełniać nadzieniem pieczarkowym, sklejać w kulki i ugotować w osolonym wrzątku. Ugotowane pulpety polać stopionym masłem i ozdobić pokrojonym żółtym serem.