Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 150 gramów
masło 100 gramów
żółtka 1 sztuk
sól 1 szczypta
papryka kolorowa 3 sztuk
cebula 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
natka pietruszki 0,5 szklaneklistki
oregano 0,5 szklanek
oliwa 3 łyżek stołowych
pieprz według uznanialistki
tymianku 0,5 szklanekWykonanie:Ciasto: przesianą
mąkę posiekać z
masłem, dodać
żółtko oraz szczyptę
soli i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Oczyszczona
paprykę pokroić w paski,
cebule na plastry,
zioła posiekać.
Paprykę i
cebule dusić 15 minut na rozgrzanej
oliwie, mieszając. można wlać odrobinę
wody. pod koniec duszenia dodać
zioła i oprószyć
pieprzem.Rozwałkowanym
ciastem wylepić średniej wielkości naczynie do tarty. Nakłuć je widelcem i wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Wyjąc z piekarnika i ułożyć na cieście farsz. Piec jeszcze 30 minut, aż ciasto nabierze jasnozłotego koloru.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i Desery
Pieczywo weg.Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: