ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 150 gramówmasło 100 gramówżółtka 1 sztuksól 1 szczyptapapryka kolorowa 3 sztukcebula 1 sztukcebula czerwona 1 sztuknatka pietruszki 0,5 szklaneklistki oregano 0,5 szklanekoliwa 3 łyżek stołowychpieprz według uznanialistki tymianku 0,5 szklanekWykonanie:Ciasto: przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać żółtko oraz szczyptę soli i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Oczyszczona paprykę pokroić w paski, cebule na plastry, zioła posiekać. Paprykę i cebule dusić 15 minut na rozgrzanej oliwie, mieszając. można wlać odrobinę wody. pod koniec duszenia dodać zioła i oprószyć pieprzem.Rozwałkowanym ciastem wylepić średniej wielkości naczynie do tarty. Nakłuć je widelcem i wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Wyjąc z piekarnika i ułożyć na cieście farsz. Piec jeszcze 30 minut, aż ciasto nabierze jasnozłotego koloru.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPieczywo weg.Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: