ßßß Cookit - przepis na GOŁĄBKI NA DZIKO W SOSIE POMIDOROWYM

GOŁĄBKI NA DZIKO W SOSIE POMIDOROWYM

nazwa

Wykonanie

Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy smakowych!
Menu
CIASTA(8)
DANIA OBIADOWE(12)
DESERY(3)
NALEWKI(2)
PASTY(3)
PASZTETY(1)
PRZEKĄSKI(7)
PRZYSTAWKI(1)
SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)
TARTY(1)
TORTY(1)
ZUPY(9)
Tłumacz
Subskrypcja e-mail
Kontakt
Partnerzy
Konkursy
Akcje
W SOSIE POMIDOROWYM
Składniki:
- 1500g biała kapusta
- 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 150g ryżu białego długoziarnistego
- 200g koncentratu pomidorowego
- 2 białe cebule
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej
- szczypta pieprz czarny mielony
- szczypta majeranek
- olej do smażenia
- 2 kostki rosołowe z lubczykiem
- szczypta oregano
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 1 łyżka koperku poszatkowanego
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie ze szczyptą majeranku. Na patelni smażymy na oleju mięso mielone, przyprawione przyprawą "Kucharek", pieprzem czarnym mielonym oraz 2 łyżkami papryki czerwonej słodkiej. Dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Cebulę drobno szatkujemy i dodajemy do mięsa posypując 3 łyżkami cukru. W garnku gotujemy 2 woreczki ryżu. Miękką kapustę dokładnie odcedzamy. Do kapusty dodajemy ryż oraz podsmażone mięso z cebulą. Dodajemy 100g koncentratu pomidorowego i całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. W garnku rozpuszczamy 2 kostki rosołowe, dodajemy 100g koncentratu pomidorowego, dodajemy szczyptę oregano oraz majeranku. Dodajemy 1 łyżkę poszatkowanego koperku oraz 1 łyżeczkę lubczyku otartego. Doprawiamy do smaku przyprawą "Kucharek", pieprzem czarnym mielonym oraz cukrem do smaku. Zagęszczamy śmietaną lub mąką z wodą i gotowe. Smacznego :)
Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .
Źródło:http://mentorsmaku.blogspot.com/2015/02/goabki-na-dziko-w-sosie-pomidorowym.html