ßßß
Cookit - przepis na GOŁĄBKI NA DZIKO W SOSIE POMIDOROWYM
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
GOŁĄBKI NA DZIKO W SOSIE POMIDOROWYM
Składniki
Nalewki
Śledź
Porto
Sos pomidorowy
Kapusta biała
Mięso mielone wieprzowe
Ryż biały
Koncentrat pomidorowy
Cebula
Czosnek
Cukier
Papryka czerwona
Pieprz czarny
Majeranek
Olej
Kostka rosołowa
Lubczyk
Oregano
Koperek
Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych
!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI
(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE
(1)TARTY(1)
TORTY
(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy
KonkursyAkcjeW
SOSIE POMIDOROWYM
Składniki:- 1500g
biała kapusta
- 500g
mięsa mielonego wieprzowo
-wołowego- 150g
ryżu białego
długoziarnistego- 200g
koncentratu pomidorowego
- 2 białe
cebule
- 2 ząbki
czosnku
- 3 łyżki
cukru
- 2 łyżki
papryki czerwonej
słodkiej- szczypta
pieprz czarny
mielony- szczypta
majeranek
-
olej
do smażenia- 2
kostki rosołowe
z
lubczykiem
- szczypta
oregano
- 1 łyżeczka
lubczyku
otartego- 1 łyżka
koperku
poszatkowanegoSposób przygotowania:
Kapustę
drobno szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie ze szczyptą
majeranku
. Na patelni smażymy na
oleju
mięso mielone
, przyprawione
przyprawą
"Kucharek",
pieprzem czarnym
mielonym oraz 2 łyżkami
papryki czerwonej
słodkiej. Dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku
.
Cebulę
drobno szatkujemy i dodajemy do
mięsa
posypując 3 łyżkami
cukru
. W garnku gotujemy 2 woreczki
ryżu
. Miękką
kapustę
dokładnie odcedzamy. Do
kapusty
dodajemy
ryż
oraz podsmażone
mięso
z
cebulą
. Dodajemy 100g
koncentratu pomidorowego
i całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. W garnku rozpuszczamy 2
kostki rosołowe
, dodajemy 100g
koncentratu pomidorowego
, dodajemy szczyptę
oregano
oraz
majeranku
. Dodajemy 1 łyżkę poszatkowanego
koperku
oraz 1 łyżeczkę
lubczyku
otartego. Doprawiamy do smaku
przyprawą
"Kucharek",
pieprzem czarnym
mielonym oraz
cukrem
do smaku. Zagęszczamy
śmietaną
lub
mąką
z
wodą
i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .
Źródło:
http://mentorsmaku.blogspot.com/2015/02/goabki-na-dziko-w-sosie-pomidorowym.html
Przepisy powiązane
Śledzie z cebulą i pomidorami
Śledzie z cebulą i pomidorami
Śledzie z cebulą i pomidorami
Śledzie z cebulą i pomidorami
Śledzie z cebulą i pomidorami
Składniki powiązane (0)