Wykonanie
Karkówka duszona z
szalotką,
papryką,
kukurydzą i
pomidoramiWchodzisz do domu głodna i zmęczona. Znasz to? Na takie chwilę przyda Ci się szybki gulasz. To pyszne i bardzo proste danie, do tego świetnie się odgrzewa. Wystarczy wszystko pokroić, usmażyć i chwilę poddusić. Każdy podoła!

Na 4 porcje przygotuj:40 dag
karkówki1
czerwona papryka1
pomidor2 ząbki
czosnku4
szalotki1 puszka
kukurydzy1 szklanka
wody2 duże łyżki
keczupu1 duża łyżka
przyprawy do gulaszu (
papryka,
cebula,
kminek,
majeranek)3 duże łyżki
oleju z pestek
winogron (lub innego o mało wyrazistym smaku)1 duża łyżka
mąki pszennejsól i
pieprz
Karkówkę,
paprykę i
pomidora pokrój w grubą kostkę.
Szalotkę pokrój w piórka, a
czosnek w drobniutką kosteczkę. Rozgrzej głęboką patelnię, dodaj
olej,
cebulę,
czosnek i
karkówkę. Dopraw
solą,
pieprzem i
przyprawą do gulaszu. Posyp wszystko
mąką i wymieszaj -
mąka zagęści sos gulaszu. Całość wymieszaj i obsmaż
mięso na złoto. Dodaj
paprykę i
kukurydzę, wymieszaj. Następnie wlej na patelnię szklankę
wody i wymieszaj. Duś wszystko pod przykryciem przez 15-20 minut. Na koniec dodaj
keczup, wymieszaj, sprawdź czy nie trzeba doprawić. Do gulaszu świetnie pasuje świeży chlebek. Smacznego!