Wykonanie
« Powrót  Bigos

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kiszona 1 kilogramów
mięso wieprzowe 50 dekagramów
cebula 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
pieczarki 20 dekagramów
kiełbasa 10 dekagramów
papryka 1 łyżek deserowych
koncentrat pomidorowy 80 gramów
majeranek według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Kapustę zalać wrzącą
wodą, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować ok 30 min pod przykryciem.
Mięso pokroić w kostkę podsmażyć przyprawić, podlać
wodą, dusić do miękkości.
Cebulę paprykę,
pieczarki pokroić, dodać do
mięsa, jeszcze chwilę podusić, połączyć z
kapustą.
Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do bigosu. Dodać
koncentrat pomidorowy i
majeranek,gotować jeszcze 20 min, doprawić.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: Golden_AgaData: 2009-11-14Perzepis super przyspieszony.Ale jak najbardziej zblizony do tradycyjnego.Autor: FloressData: 2009-04-29nie lubie w takiej postaciDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: