ßßß Cookit - przepis na Bigos

Bigos

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Bigos
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 1 kilogramów
mięso wieprzowe 50 dekagramów
cebula 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
pieczarki 20 dekagramów
kiełbasa 10 dekagramów
papryka 1 łyżek deserowych
koncentrat pomidorowy 80 gramów
majeranek według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Kapustę zalać wrzącą wodą, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować ok 30 min pod przykryciem. Mięso pokroić w kostkę podsmażyć przyprawić, podlać wodą, dusić do miękkości. Cebulę paprykę, pieczarki pokroić, dodać do mięsa, jeszcze chwilę podusić, połączyć z kapustą. Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do bigosu. Dodać koncentrat pomidorowy i majeranek,gotować jeszcze 20 min, doprawić.
Autor: renataliw
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Golden_Aga
Data: 2009-11-14
Perzepis super przyspieszony.Ale jak najbardziej zblizony do tradycyjnego.
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
nie lubie w takiej postaci
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8258/Bigos-