ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kiszona 1 kilogramówmięso wieprzowe 50 dekagramówcebula 2 sztukpapryka czerwona 1 sztukpieczarki 20 dekagramówkiełbasa 10 dekagramówpapryka 1 łyżek deserowychkoncentrat pomidorowy 80 gramówmajeranek według uznaniasól według uznaniacukier według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Kapustę zalać wrzącą wodą, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować ok 30 min pod przykryciem. Mięso pokroić w kostkę podsmażyć przyprawić, podlać wodą, dusić do miękkości. Cebulę paprykę, pieczarki pokroić, dodać do mięsa, jeszcze chwilę podusić, połączyć z kapustą. Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do bigosu. Dodać koncentrat pomidorowy i majeranek,gotować jeszcze 20 min, doprawić.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: Golden_AgaData: 2009-11-14Perzepis super przyspieszony.Ale jak najbardziej zblizony do tradycyjnego.Autor: FloressData: 2009-04-29nie lubie w takiej postaciDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: