Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wieprzowe 500 gramów
cebula 2 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
pomidory konserwowe 1 puszka
bulion warzywny 1 szklanek
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
pory 1 sztuk
ziemniaki 400 gramów
kapusta kwaszona 700 gramów
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w spora kostkę. Oczyszczoną
cebulę grubo posiekać.
Mięso i
cebulę zrumienić na
oleju rozgrzanym w garnku. Oprószyć
solą oraz
pieprzem i
papryka. Wymieszać z koncentratem oraz
pomidorami z dużej puszki. Wlać
bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotować 60 minut pod przykryciem na małym ogniu. oczyszczone
papryki pokroić na kawałki, a oczyszczonego
pora pokroić w plasterki. Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kostkę. 30 minut przed końcem gotowania do
mięsa dołożyć
ziemniaki i
paprykę, a 15 minut przed końcem dodać
kapustę z
porem. Gulasz doprawić do smaku i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: