ßßß Cookit - przepis na Gulasz z kiszoną kapustą

Gulasz z kiszoną kapustą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe 500 gramów
cebula 2 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
pomidory konserwowe 1 puszka
bulion warzywny 1 szklanek
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
pory 1 sztuk
ziemniaki 400 gramów
kapusta kwaszona 700 gramów
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w spora kostkę. Oczyszczoną cebulę grubo posiekać. Mięso i cebulę zrumienić na oleju rozgrzanym w garnku. Oprószyć solą oraz pieprzem i papryka. Wymieszać z koncentratem oraz pomidorami z dużej puszki. Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotować 60 minut pod przykryciem na małym ogniu. oczyszczone papryki pokroić na kawałki, a oczyszczonego pora pokroić w plasterki. Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę. 30 minut przed końcem gotowania do mięsa dołożyć ziemniaki i paprykę, a 15 minut przed końcem dodać kapustę z porem. Gulasz doprawić do smaku i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11556/Gulasz-z-kiszona-kapusta