ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso wieprzowe 500 gramówcebula 2 sztukolej 1 łyżek stołowychkoncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowychpomidory konserwowe 1 puszkabulion warzywny 1 szklanekpapryka czerwona 1 sztukpapryka żółta 1 sztukpory 1 sztukziemniaki 400 gramówkapusta kwaszona 700 gramówpapryka mielona według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w spora kostkę. Oczyszczoną cebulę grubo posiekać. Mięso i cebulę zrumienić na oleju rozgrzanym w garnku. Oprószyć solą oraz pieprzem i papryka. Wymieszać z koncentratem oraz pomidorami z dużej puszki. Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotować 60 minut pod przykryciem na małym ogniu. oczyszczone papryki pokroić na kawałki, a oczyszczonego pora pokroić w plasterki. Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę. 30 minut przed końcem gotowania do mięsa dołożyć ziemniaki i paprykę, a 15 minut przed końcem dodać kapustę z porem. Gulasz doprawić do smaku i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: