Wykonanie
Jest to moja ulubiona
sałatka. Robi się ją błyskawicznie, nie potrzeba dużo składników, a w smaku jest wyjątkowa! Dodanie do
wody, w której gotuje się
ryż, łyżeczki
curry powoduje, że ten nabiera pięknego żółtego koloru i pysznego smaku.
Sałatka nadaje się idealnie na różne okazje ale także na co dzień ;) Polecam bardzo!

Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka2 woreczki
ryżu1 puszka
kukurydzy1 puszka
czerwonej fasoli1
porcurry,
sól,
pieprz,
papryka czerwona,
przyprawa do kurczaka,
cukier2 łyżki
jogurtu greckiegokilka łyżek
majonezusok z 1/2
cytryny
1.
Kurczaka pokroić, polać
sokiem z cytryny, doprawić
solą,
pieprzem,
przyprawą do kurczaka,
papryką i odrobiną
cukru. Wymieszać z 2 łyżkami
jogurtu i odstawić na trochę do lodówki.2.
Ryż ugotować z 1 łyżeczką
curry i
solą.3.
Por drobno pokroić,
kukurydzę i
fasolkę odsączyć.4.
Kurczaka podsmażyć, aż wyparuje cały
jogurtowy sos.5. Wszystkie składniki wymieszać, dodać
majonez i ewentualnie doprawić do smaku.6. Wstawić do lodówki na parę godzin.Smacznego!