Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 1 sztuk
cukier 250 gramów
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 5 sztuk
mąka 450 gramów
mąka ziemniaczana 50 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mleko skondensowane 50 gramówwiórki
czekoladowe 50 gramów
sok z limonki 3 łyżek stołowych
cukier puder 100 gramówlistki
mięty według uznaniaWykonanie:
Margarynę,
cukier,
sól i
cukier waniliowy utrzeć na gładką masę, dodając kolejno
jajka oraz
mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia na przemian z
mlekiem. 1/3 ciasta wymieszać z oczyszczonymi
owocami i wiórkami czekoladowymi. Formę do babek posmarować tłuszczem i posypać
mąką (pojemność 2,5l). Wyłożyć ciasto i po nakłuwać widelcem. Piec 60 minut w 180 stopniach. Wystudzić.
Cukier puder utrzeć z
sokiem z limonki na gładką masę. Lukrem polać równomiernie babkę. przed podaniem udekorować pozostałymi
malinami i listkami
mięty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: