ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 1 sztukcukier 250 gramówsól 1 szczyptacukier waniliowy 1 sztukjajka 5 sztukmąka 450 gramówmąka ziemniaczana 50 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmleko skondensowane 50 gramówwiórki czekoladowe 50 gramówsok z limonki 3 łyżek stołowychcukier puder 100 gramówlistki mięty według uznaniaWykonanie:Margarynę, cukier, sól i cukier waniliowy utrzeć na gładką masę, dodając kolejno jajka oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. 1/3 ciasta wymieszać z oczyszczonymi owocami i wiórkami czekoladowymi. Formę do babek posmarować tłuszczem i posypać mąką (pojemność 2,5l). Wyłożyć ciasto i po nakłuwać widelcem. Piec 60 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Cukier puder utrzeć z sokiem z limonki na gładką masę. Lukrem polać równomiernie babkę. przed podaniem udekorować pozostałymi malinami i listkami mięty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: