Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana kremówka 100 gramów
sok wisniowy 400 gramów
płatki migdałowe 40 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
budyń waniliowy 2 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
rwaróg mielony 750 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
żółtka 2 sztuk
migdały 100 gramów
jajka 5 sztuk
cukier 180 gramów
masło 80 gramów
czekolada gorzka 50 gramów
wiśnie 1 kilogramówWykonanie:Umyte
wiśnie osuszyć i usunąć pestki.
Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Miękkie
masło utrzeć z 50g
cukru,
cukrem waniliowym i
czekoladą. Kolejno wbić 3
jajka. Wsypać
migdały z
proszkiem do pieczenia, utrzeć na jednolitą masę. Przygotowanym
ciastem wyłożyć dno średniej torownicy wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do lodówki.
Żółtka i pozostałe 2
jajka utrzeć z 100g
cukru na puszysty krem, dodać
twaróg i jeden
budyń, dobrze utrzeć. Połowę
wiśni posypać łyżką
mąki i przełożyć do masy twarogowej, ostrożnie przemieszać , tak by nie uszkodzić
owoców. Masę rozsmarować na cieście. Piec ok.60 minut w 180 stopniach.Pozostały
budyń wymieszać z 30g
cukru i 6 łyżkami
soku wiśniowego. Resztę soku zagotować, zdjąć z ognia i włożyć pozostałe
wiśnie. Dodać
budyń, wy mieszać i gotować minutę na małym ogniu, wystudzić.Ostudzony sernik wyjąć z formy, posmarować masą
owocową i wstawić na 1h do lodówki.
Płatki migdałów zrumienić na suchej patelni, wystudzić i posypać nimi brzegi ciasta.
Śmietanę ubić, przełożyć do szprycki i paseczkami udekorować wierzch ciasta.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: