Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajka 8 sztuk
cukier 350 gramów
masło 350 gramów
śmietana kremówka 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
likier jajeczny 125 mililitrów
płatki migdałowe 2 łyżek stołowych
wiśnie 500 gramówWykonanie:Miękkie 100g
masła utrzeć ze 100g
cukru i
cukrem waniliowym, dodając kolejno 4
jajka oraz
ser,
śmietanę i
budyń. Miękkie 250g
masła utrzeć z 250g
cukru, kolejno dodając 4
jajka, wsypywać partiami
mąkę wymieszaną z proszkiem, a na koniec połączyć z
likierem jajecznym. Ciasto rozłożyć w średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście rozłożyć równomiernie wydrylowane
wiśnie, przykryć je masą
serową, a na wierzchu posypać
płatkami migdałowymi. Piec ok. 70 minut w 180 stopniach. Wystudzone obficie posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: