ßßß Cookit - przepis na Pulchny serowiec z wiśniami

Pulchny serowiec z wiśniami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajka 8 sztuk
cukier 350 gramów
masło 350 gramów
śmietana kremówka 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
likier jajeczny 125 mililitrów
płatki migdałowe 2 łyżek stołowych
wiśnie 500 gramów
Wykonanie:
Miękkie 100g masła utrzeć ze 100g cukru i cukrem waniliowym, dodając kolejno 4 jajka oraz ser, śmietanę i budyń. Miękkie 250g masła utrzeć z 250g cukru, kolejno dodając 4 jajka, wsypywać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem, a na koniec połączyć z likierem jajecznym. Ciasto rozłożyć w średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście rozłożyć równomiernie wydrylowane wiśnie, przykryć je masą serową, a na wierzchu posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 70 minut w 180 stopniach. Wystudzone obficie posypać cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9335/Pulchny-serowiec-z-wisniami