Wykonanie
Takie
ciasteczka w Austrii piecze się na Boże Narodzenie. Ale oczywiście smakują wspaniale przez cały rok. Można je przechowywać w zamkniętej puszce dość długo- nie
tracą świeżości. Zaraz po upieczeniu są chrupiące a później rozpływają się w ustach. Są tak pyszne, że ręka sama po nie sięga.Składniki:100 g mielonych
płatków migdałowych250 g
mąki200 g
masła75 g
cukru1
jajko3 opakowania
cukru waniliowego1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soliMiękkie
masło utrzeć z
cukrem i
jajem na puch. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Palce zanurzać w
mące i formować rogaliki. Układać na blaszce z piekarnika i piec w 180*C około kwadransa. Po upieczeniu jeszcze ciepłe
ciasteczka posypać
cukrem pudrem.