Wykonanie
Biję się w piersi - użyłam gotowych korpusów, ale zanim zostanę zbesztana wytłumaczę się - moje przepisy muszą być szybkie bo roczny Bruno ma w nosie mojego bloga i nie chce żebym znikała w kuchni na zbyt długo. Dlatego czasem wesprę się jakimś gotowcem, ale dla chcących mój przepis na idealne kruche ciasto do słodkich wypieków:1 szklanka
mąki0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia2
jajkaszczypta
soli1 łyżeczka
cukru waniliowego2 łyżki
cukru1/4 kostki
masła1 łyżka
śmietanyWystarczy zagnieść ciasto ze wszystkich składników i gotowe.A co do moich babeczek: dałam odrobinę sosu z czerwonych
porzeczek na dno (robionego przez moją mamę). Na to
budyń (zmiksowany z ok 3 łyżkami
masła) i na to
malinki.Jeśli nie mamy w planach zjedzenia wszystkiego od razu możemy to polać tężejącą
galaretką, najlepiej w kolorze czerwonym.Finitio - jak zwykle u mnie szybko i prosto ;)