ßßß
Składniki (dla 4 osób) :1 duża cukinia2 jajka7 łyżek mąki1 cebula1 ząbek czosnkukopereksól, pieprzłyżka drobno startego parmezanuolej rzepakowy1. Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czekamy aż cukinia puści sok i go odlewamy.2. Dodajemy mąkę, cebulę i czosnek posiekane w kostkę, jajka, ser i koperek. Wszystko mieszamy.3. Doprawiamy solą i pieprzem.4. Smażymy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego na złoty kolor.dip pomidorowy;3 pomidory4 krople tabasco4 łyżki jogurtu naturalnegokilka listków posiekanej bazyliisól, pieprz1. Wszystko razem rozdrabniamy za pomocą blendera.2. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!