Wykonanie
            Miałam piec 
kurczaka, ale ostatecznie udusiłam go w jogurtowej marynacie na patelni. Wyszło pysznie. Przygotowanie zajmuje trochę więcej czasu, niż standardowe dania na naszym blogu,ale warto się poświęcić. Super smakuje z 
brązowym ryżem.SKŁADNIKI(na 4 osoby)0,5 kg 
piersi z kurczaka3 
cebule5 
marchewektrzy ząbki 
czosnku400 ml 
jogurtu naturalnegocurrypapryka chilli sproszkowana
sólpieprzolej rzepakowyWYKONANIE
Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki, solimy.Do 300 ml 
jogurtu dodajemy 
chilli, 
curry, 
pieprz.
Kurczaka wrzucamy do marynaty jogurtowej i odstawiamy do lodówki.
Cebule obieramy i kroimy w piórka.
Marchew obieramy i kroimy w drobne słupki.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Na rozgrzany 
olej wrzucamy 
cebule, 
marchew i 
czosnek. Podsmażamy.Do warzyw wlewamy szklankę 
wody i odparowujemy ( podczas tej czynności 
marchew powinna lekko zmięknąć, ale nie rozgotować się). Warzywa przekladamy do miski.Na patelnię po warzywach wrzucamy 
kurczaka w marynacie i dusimy. Kiedy 
mięso się zetnie, dodajemy warzywa. Dodajemy pozostały 
jogurt, mieszamy, podgotowujemy. Doprawiamy do smaku. Dodajemy świeżą, posiekaną 
kolendrę (jeśli lubimy). Podajemy z 
ryżem.
