Wykonanie

Składniki:4
bułki,
sałata,
pomidor,
ogórek konserwowy,cienkie plastry
boczku,Karmelizowana
cebula:2
cebule czerwone,krem balsamiczny,
oliwaBurger:700g
mięsa mielonego2 łyżki pasty Aivar,4
szalotki,pęczek zielonej
pietruszki,2 łyżki
sosu Worcestershire1 łyżka
musztardy,odrobina
papryki słodkiej wedzonej,
sól himalajska,
pieprz,łyżka
ketchupu,
żółtko,Sos:3 spore łyżki
majonezu,2 łyżeczki
musztardy,1 łyżeczka pasy aivar,

Wykonanie:Burgery: wszystkie
przyprawy,
żółtko, dodajemy do
mięsa,
szalotkę i zieloną
pietruszkę drobno siekamy. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy 4 spore burgery. Odstawiamy.Sos:
majonez,
musztardę, aivar mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Pomidora,
ogórka kroimy,
sałatę dokładnie płuczemy.
Bułki kroimy na pół.Karmelizowana
cebula:
czerwona cebulę kroimy w cienkie krążki, podsmażamy na odrobinie
oliwy, mieszając od czasu do czasu. gdy zmięknie dodajemy 3-4 łyżki kremu balsamiczny(Ja dałam na "OKO" próbując) dusimy,aż
cebula się z karmelizuję.Bacon: pieczemy z obu stron na chrupko.
Bułki opiec na patelni grillowe, w piekarniku lub na tosterze(nieważne, maja być chrupiące). Każdego burgera smarujemy
oliwą i smażymy na mocnym ogniu, z obu stron, najlepiej na patelni grillowej. Dolna połówkę
bułki smarujemy sosem, kładziemy liście
sałaty, na liście układamy burgera, plasterki
pomidora i
ogórka, 2-3
chipsy z
boczku, karmelizowaną
cebulę. Przykrywamy górną połówką
bułki. Gotowe.