Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biała 800 gramów
kostka sojowa 150 gramów
bułka tarta 12 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
chrzan 40 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
czosnek według uznania
majeranek według uznaniaWykonanie:
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, przekrajać na 4 części, wyciąć głąb, zalać wrzącą osoloną
wodą, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem, aż
kapusta będzie miękka.
Kapustę wyjąć, odcedzić, odcisnąć, zemleć razem z ugotowaną
kostką sojową, wymieszać z
jajkiem,
tartą bułką (4 łyzki) i startym
chrzanem, doprawić. Z przygotowanej masy formować w
bułce tartej (8 łyżek) owalne kotleciki i smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor. Podawać z
ziemniakami, surówkami i
ostrymi sosami.Kotlety weg.Komentarze:Autor: CiopcikData: 2009-04-19wow!!! cos faowego. próbował ktoś?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: