ßßß Cookit - przepis na Kotlety z kapusty po wiejsku

Kotlety z kapusty po wiejsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta biała 800 gramów
kostka sojowa 150 gramów
bułka tarta 12 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
chrzan 40 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
czosnek według uznania
majeranek według uznania
Wykonanie:
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, przekrajać na 4 części, wyciąć głąb, zalać wrzącą osoloną wodą, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Kapustę wyjąć, odcedzić, odcisnąć, zemleć razem z ugotowaną kostką sojową, wymieszać z jajkiem, tartą bułką (4 łyzki) i startym chrzanem, doprawić. Z przygotowanej masy formować w bułce tartej (8 łyżek) owalne kotleciki i smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor. Podawać z ziemniakami, surówkami i ostrymi sosami.
Kotlety weg.
Komentarze:
Autor: Ciopcik
Data: 2009-04-19
wow!!! cos faowego. próbował ktoś?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/549/Kotlety-z-kapusty-po-wiejsku