Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 18(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 2 sztuk
jogurt naturalny 1 szklanek
cukier brązowy 100 gramów
olej słonecznikowy 90 mililitrów
orzeszki włoskie grubo posiekane 125 gramów
śliwki suszone grubo posiekane 200 gramówpołówki
orzechów włoskich 18 sztukWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem,
cynamonem i
solą. Mikserem ubić
jajka z
jogurtem,
cukrem i
olejem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Dodać posiekane
orzechy i
śliwki, wymieszać. Ciasto włożyć łyżką do 18 foremek wysmarowanych
masłem i położyć na wierzchu każdej połówkę
orzecha. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-23mnaimmmDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: