ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 18(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychCynamon 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptajajka 2 sztukjogurt naturalny 1 szklanekcukier brązowy 100 gramówolej słonecznikowy 90 mililitróworzeszki włoskie grubo posiekane 125 gramówśliwki suszone grubo posiekane 200 gramówpołówki orzechów włoskich 18 sztukWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, cynamonem i solą. Mikserem ubić jajka z jogurtem, cukrem i olejem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Dodać posiekane orzechy i śliwki, wymieszać. Ciasto włożyć łyżką do 18 foremek wysmarowanych masłem i położyć na wierzchu każdej połówkę orzecha. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-23mnaimmmDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: