Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta młoda 1 sztuk
kiełbasa 300 gramów
przecier pomidorowy 2 łyżek deserowych
liście laurowe 2 sztukziarna
pieprzu czarnego 4 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
przyprawa jarzynowa 2 łyżek deserowych
sól według uznania
cebula średnia 2 sztukWykonanie:
Kapustę drobno poszatkować i dać do garnka. Podlać ok. 1,5 szklanki
wody, dodać
liście laurowe,
pieprz,
ziele angielskie, przyprawę jarzynową,
sól i dusić pod przykrywka na małym ogniu. Oczyszczona
cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, na odrobinie
oleju i dodać do
kapusty.
Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i też dodać do
kapusty, dusić do miękkości
kapusty. Pod koniec dodać
przecier pomidorowy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia StaropolskaZupyKomentarze:Autor: andzelaData: 2011-12-13pyyyycha!!Autor: dan-dexData: 2011-09-13smaczne:)to jest
zaje....!Autor: dan-dexData: 2011-09-13smaczne:) to mało powiedziane
zaje....!Autor: sussanneData: 2011-07-07wspaniały,idealny:) ugotowałam cały garnek i
będę jadła 3 dni!!! dziękujęAutor: hreData: 2011-06-28smaczneAutor: AniaData: 2011-06-28nie każdy musi lubić
koperek, m i w tej wersji bardzo smakuje :) Dziękuje za przepis :)Autor: A.EData: 2011-06-28nie każdy musi lubić
koperek ;)) mi w tej wersji baaardzo smakuje :) dzięki za przepis.Autor: bogayanData: 2011-05-18A gdzie koperek? Bez niego ta żaden bigos z
młodej kapustki!Autor: czergData: 2010-12-01mi tez smakowalaAutor: niedzwiedz283Data: 2010-09-15smaczne:)Autor: wiktoriadaria7Data: 2010-07-23Bigos udany,pozdrawiam super że jesteście.Autor: UfoxData: 2010-06-17Moja tak samo :)Autor: aisha40Data: 2009-04-20dokładnie taki jak robiła moja mama:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: