ßßß
Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku + film
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka po bretońsku + film
Składniki
Fasola
Kiełbasa
Boczek wędzony
Cebula
Koncentrat pomidorowy
Ziele angielskie
Pieprz czarny
Majeranek
Liść laurowy
Sól
Wykonanie
Fasolka
po bretońsku to pyszna i sycąca potrawa kuchni polskiej. Jest to pożywne danie jednogarnkowe znakomite na obiad, łatwe w przygotowaniu, które nie wymaga większych umiejętności kulinarnych. Podane z
pieczywem
smakuje wyśmienicie.
składniki na 6 porcji500 g
fasoli
typu Jaś500 g
kiełbasy
250 g
boczku wędzonego
2
cebule
150 g
koncentratu pomidorowego
kilka ziaren
ziela angielskiego
kilka ziaren
czarnego pieprzu
2 łyżki
majeranku
3
liście laurowe
czarny pieprz
sól
przepisOpłukaną i namoczoną w garnku przez noc
fasolkę
uzupełniamy
wodą
, tak aby
fasola
była całkiem przykryta, dodajemy
liście laurowe
,
ziele angielskie
oraz kilka ziaren
czarnego pieprzu
i gotujemy do miękkości.
Cebulę
drobno siekamy a
kiełbasę
i
boczek
kroimy w większą kostkę.Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony
boczek
i wytapiamy z niego tłuszcz, dodajemy również
kiełbasę
i wszystko razem podsmażamy. Do podsmażonych
wędlin
dodajemy
cebulę
i całość chwilę rumienimy od czasu do czasu mieszamy.Do miękkiej
fasoli
przekładamy
boczek
z
kiełbasą
i
cebulą
( w razie potrzeby uzupełniamy
wodą
) dodajemy
koncentrat pomidorowy
,
majeranek
, całość doprawiamy
solą
oraz czarnym mielonym
pieprzem
,mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Źródło:
http://smakowitedania.blogspot.com/2015/11/fasolka-po-bretonsku-film.html
Przepisy powiązane
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
FASOLKA PO BRETOŃSKU Z SUSZONYMI POMIDORAMI I ŚLIWKAMI
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Składniki powiązane (0)