ßßß
Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka po bretońsku
Składniki
Fasola
Boczek wędzony
Kiełbasa
Cebula
Koncentrat pomidorowy
Olej rzepakowy
Majeranek
Ziele angielskie
Liść laurowy
Sól
Pieprz cayenne
Wykonanie
Coraz zimniejsze te jesienne dni. W kuchni teraz zamiast chłodników robimy ciepłe zupy i potrawki. Dzisiaj u mnie
fasolka
po bretońsku. Polecam na jesienne wieczory. Z kromką
wiejskiego chleba
.
Składniki :* paczka
fasoli
Jaś* kawałek surowego
wędzonego boczku
*
kiełbasa
podsuszana* 2
cebule
*
koncentrat pomidorowy
*
olej rzepakowy
*
majeranek
,
ziele angielskie
,
liść laurowy
,
sól
,
pieprz cayenne
Przygotowanie :
Fasolę
najlepiej namoczyć dzień wcześniej. Gotujemy razem z
boczkiem
aż będzie miękka. Wrzucamy
ziele angielskie
,
liście laurowe
oraz
pieprz
w ziarenkach.
Boczek
kroimy w kostkę i przesmażamy razem z
kiełbasą
na
oleju rzepakowym
. Łączymy z
fasolą
, dodajemy
koncentrat pomidorowy
. Zagotujemy dodając
majeranek
. Przyprawiamy
solą
i
pieprzem
.
Źródło:
http://www.magicznezyciemarty.pl/2013/10/fasolka-po-bretonsku.html
Przepisy powiązane
Fasolka po bretońsku + film
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Bigos
Składniki powiązane (0)