ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowołowina bez kości 500 gramówburaczki - ugotowane 500 gramówfasola - ugotowana 1 szklanekziemniaki 4 sztukwłoszczyzna 1 sztukliść laurowy 1 sztukśmietana 0,5 szklanekzielenina według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte mięso zalać wodą i ugotować z dodatkiem listka laurowego, ziarenek pieprzu i trochę soli. Wyjąć z wywaru, ostudzone pokroić w kostkę, a do wywaru włożyć oczyszczoną, pokrojona włoszczyznę oraz ziemniaki i gotować 20 minut. Dodać fasolę razem z częścią wywaru, w którym się gotowała oraz ugotowane, obrane i pokrojone w cienkie paski buraczki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i gotować jeszcze kilka minut. Zdjąć z ognia i zaciągnąć śmietaną, dodać mięso i mocno podgrzać. Przed podaniem posypać posiekana zieleniną - koperek, natka pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: