ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso wolowe 500 gramówburaczki 500 gramówfasola 1 szklanekwłoszczyzna 1 sztukziemniaki 4 sztukliść laurowy 1 sztukśmietana 0,5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Poprzedniego dnia ugotować mięso wyjąć z wywaru i oddzielić z kości. Kawałki mięsa pokroić w kostkę. Do wywaru włożyć poszatkowaną kapustę i rozdrobniona włoszczyznę oraz oczyszczone, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 15 minut i dodać namoczoną, ugotowaną fasolę z częścią wywaru i ugotowane poprzedniego dnia buraczki, obrane i pokrojone na cienkie paski. Wrzucić listek laurowy oraz przyprawy do smaku. Gotować razem jeszcze 5 minut. Zdjąć z ognia, wlać śmietanę i dodać mięso.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: