ßßß
Składniki :żeberkawłoszczyznafasola piękny jaś karłowy firmy Kupiecburakiziemniaki1 łyżka koncentratu pomidorowegoliść laurowy Kamis2 ziele angielskie Kamissól1 pokrojony ząbek czosnku+ śmietanaPrzygotowanie :Moczę fasolę dzień wcześniej.Żeberka na wrzącą wodę, doprawiam solą, liściem laurowym, zielem angielskim i czosnkiem, dodaję włoszczyznę i gotuję 30 minut.Dodaję namoczoną fasolę.Gotuję około 60 minut.Wyjmuję mięso i włoszczyznę.Marchewkę kroję w kostkę i ponownie dodaję. Mięso jak ktoś lubi obieram i również dodaję.Ziemniaki kroję w kostkę, dodaję do zupy i gotuję około 15 minut.Buraki ( w moim przypadku 2 szt) ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do zupy, dodaję także łyżkę koncentratu, gotuję od zagotowania 3 minuty.I gotowe