Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 8 sztukkromki
bułki 3 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
kiełbasa 150 gramów
kapary według uznania
wino białe wytrawne 100 mililitrów
tymianek według uznania
sól według uznania
papryka 1 sztukWykonanie:Pokrojona w kostkę
bułkę skropić łyżka
oleju i przyrumienić w piekarniku. Oczyszczona
paprykę oraz
cebule pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany na patelni
olej, dodać plasterki
kiełbasy. Dusić pod przykryciem, podlewając co pewien czas łyżką
wina. Gdy
papryka i
cebula będą miękkie, wlać
jajka roztrzepane z pozostałym
winem, opłukanymi kilkoma
kaparami, pół łyżeczki
tymianku i
sola dodana do smaku oraz wsypanymi w ostatniej chwili grzankami. Mieszając, powoli smażyć. Podawać na gorąco z
zielona sałata w
sosie winegret.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: