ßßß Cookit - przepis na Hiszpańska jajecznica

Hiszpańska jajecznica

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
kromki bułki 3 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
kiełbasa 150 gramów
kapary według uznania
wino białe wytrawne 100 mililitrów
tymianek według uznania
sól według uznania
papryka 1 sztuk
Wykonanie:
Pokrojona w kostkę bułkę skropić łyżka oleju i przyrumienić w piekarniku. Oczyszczona paprykę oraz cebule pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany na patelni olej, dodać plasterki kiełbasy. Dusić pod przykryciem, podlewając co pewien czas łyżką wina. Gdy papryka i cebula będą miękkie, wlać jajka roztrzepane z pozostałym winem, opłukanymi kilkoma kaparami, pół łyżeczki tymianku i sola dodana do smaku oraz wsypanymi w ostatniej chwili grzankami. Mieszając, powoli smażyć. Podawać na gorąco z zielona sałata w sosie winegret.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Hiszpańska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9570/Hiszpanska-jajecznica