SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 15 NALEŚNIKÓW1 SZKLANKA MLEKA1 SZKLANKA MĄKI1/2 SZKLANKI WODYSZCZYPTA SOLISZCZYPTA SODY OCZYSZCZONEJ1 SZKLANKA KASZY KUKURYDZIANEJ ( UGOTOWANEJ )2 JAJKAOLIWA DO SMAŻENIAMUS:2 BANANY1/2 SZKLANKI MAJONEZU4 ŁYŻKI JOGURTU NATURALNEGO5 ŁYŻEK SOKU Z CYTRYNYŁYŻKA MIODU1 ŁYŻKA CURRY1 ŁYŻKA KURKUMYSZCZYPTA SOLIDODATKI:2 PIERSI Z KURCZAKAIMBIR MIELONYSÓLPIEPRZOLIWAMIĘTA DO DEKORACJIMIGDAŁY ( PŁATKI )WYKONANIE:GOTUJEMY KASZĘ KUKURYDZIANĄ - NA DWIE SZKLANKI WRZĄCEJ WODY, JEDNA SZKLANKA KASZY KUKURYDZIANEJ. GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU, AŻ CAŁA WODA WSIĄKNIE W KASZĘ - STUDZIMY.SKŁADNIKI NA CIASTO WRAZ Z OSTUDZONA KASZĄ KUKURYDZIANĄ MIESZAMY ROBOTEM EKM4000 NA JEDNOLITĄ MASĘ.PRZYGOTOWUJEMY MUS ZA POMOCĄ BLENDERA ESTM6400 - WSZYSTKIE SKŁADNIKI BLENDUJEMY PRZEZ OKOŁO MINUTĘ.CZAS NA KURCZAKA. KROIMY NA PASECZKI SKRAPIAMY OLIWĄ I OBTACZAMY W SOLI, PIEPRZU I IMBIRZE.RÓWNOCZEŚNIE SMAŻYMY NALEŚNIKI NA JEDNEJ PATELNI, A NA DRUGIEJ KURCZAKA.NAKŁADAMY NA TALERZ, POLEWAMY MUSEM, POSYPUJEMY MIGDAŁAMI I DEKORUJEMY MIĘTĄ.