ßßß Cookit - przepis na Biszkopt migdałowy z mandarynkami

Biszkopt migdałowy z mandarynkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
białka 5 sztuk
cukier 1 szklanek
żółtka 2 sztuk
migdały mielone 150 gramów
mąka tortowa 250 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
ser mielony 300 gramów
cukier puder 20 gramów
masło 150 gramów
pomarańcza 1 sztuk
mandarynki według uznania
Wykonanie:
Obrane mandarynki podzielić na cząstki. Z białek i szczypty soli ubić sztywną pianę, ubijając, stopniowo wsypywać cukier(250g), a potem stopniowo żółtka i migdały oraz mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach, wystudzić. Z wyszorowanej i sparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Ser zmiksować z cukrem pudrem i masłem, dodać sok i skórkę otarta z pomarańczy, wymieszać i rozsmarować na biszkopcie, udekorować go cząstkami mandarynek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9147/Biszkopt-migdalowy-z-mandarynkami