ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobiałka 5 sztukcukier 1 szklanekżółtka 2 sztukmigdały mielone 150 gramówmąka tortowa 250 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptaser mielony 300 gramówcukier puder 20 gramówmasło 150 gramówpomarańcza 1 sztukmandarynki według uznaniaWykonanie:Obrane mandarynki podzielić na cząstki. Z białek i szczypty soli ubić sztywną pianę, ubijając, stopniowo wsypywać cukier(250g), a potem stopniowo żółtka i migdały oraz mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach, wystudzić. Z wyszorowanej i sparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Ser zmiksować z cukrem pudrem i masłem, dodać sok i skórkę otarta z pomarańczy, wymieszać i rozsmarować na biszkopcie, udekorować go cząstkami mandarynek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: