Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
białka 5 sztuk
cukier 1 szklanek
żółtka 2 sztuk
migdały mielone 150 gramów
mąka tortowa 250 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
ser mielony 300 gramów
cukier puder 20 gramów
masło 150 gramów
pomarańcza 1 sztuk
mandarynki według uznaniaWykonanie:Obrane
mandarynki podzielić na cząstki. Z
białek i szczypty
soli ubić sztywną pianę, ubijając, stopniowo wsypywać
cukier(250g), a
potem stopniowo
żółtka i
migdały oraz
mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach, wystudzić. Z wyszorowanej i sparzonej
pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.
Ser zmiksować z
cukrem pudrem i
masłem, dodać sok i skórkę otarta z
pomarańczy, wymieszać i rozsmarować na
biszkopcie, udekorować go cząstkami
mandarynek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: