ßßß
 
            
         Składniki:250 g mąki150 g zmielonych migdałów2 żółtka200 g miękkiego masłaszczypta soli150 g cukru50 g tartej dzikiej różycukier puder do posypaniaMasło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka i wyrobić, następnie wsypać sól, mąkę, migdały i na końcu tartą różę. Dokładnie wyrobić, zawinąć ciasto w folię i wstawić do lodówki na jedną godzinę. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wykrawać foremką ciastka. Ułożyć na wysmarowanej blaszce i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 15 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.Smacznego:)
Składniki:250 g mąki150 g zmielonych migdałów2 żółtka200 g miękkiego masłaszczypta soli150 g cukru50 g tartej dzikiej różycukier puder do posypaniaMasło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka i wyrobić, następnie wsypać sól, mąkę, migdały i na końcu tartą różę. Dokładnie wyrobić, zawinąć ciasto w folię i wstawić do lodówki na jedną godzinę. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wykrawać foremką ciastka. Ułożyć na wysmarowanej blaszce i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 15 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.Smacznego:)