Wykonanie
            Niesamowicie kruche 
ciasteczka ,,,druga propozycja walentynkowych słodkości. Efekt smakowy jest idealny w połączeniu z 
przyprawą do piernika , która tym bardziej uwydatnia 
migdałowy smak. Bardzo polecam wypróbować.Temp. pieczenia : 170 CCzas pieczenia : ok. 25 minutźródło : " Gotuj krok po kroku "


Składniki:200 g 
mąki100 g zmielonych 
migdałów180 g 
masła80 g 
cukru pudru3 łyżeczki 
przyprawy do piernikaszczypta 
soli50 g drobnego 
cukru do dekoracji

Sposób wykonania:200 g 
mąki przesiać .Dodać 1 łyżeczkę 
przyprawy do piernika, szczyptę 
soli, 100 g drobno zmielonych 
migdałów oraz 80 g 
cukru pudru.Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać.Dokładamy zimne pokrojone w kostki 
masło.Produkty zagniatamy na jednolita masę.Z ciasta stworzyć wałeczek ( taki jak do kopytek) i kroimy w prostokąciki.Z każdego prostokącika tworzymy 
ciasteczko w kształcie księżyca.Układamy księżyce na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Księżyce pieczemy ok. 25 minut w temp. 170 C.Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i lekko studzimy.Drobny 
cukier mieszamy z 2 łyżeczkami 
przyprawy do piernika.Lekko ciepłe księżyce obsypujemy mieszanką i układamy na półmisku.Smacznego
