ßßß Cookit - przepis na Rogaliki migdałowo-orzechowe

Rogaliki migdałowo-orzechowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 30
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 140 gramów
masło 100 gramów
migdały mielone 30 gramów
orzechy laskowe mielone 20 gramów
cukier 35 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
żółtka 1 sztuk
sól 1 szczypta
cukier puder 35 gramów
Wykonanie:
Z przesianej mąki, masła, cukru, cukru waniliowego, orzechów, migdałów, soli oraz żółtka zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć na 60 minut do lodówki. Z ciasta uformować dłońmi wałek, podzielić go nożem na 30 małych kawałków i uformować z nich rogaliki. Układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Jeszcze ciepłe rogaliki obsypać cukrem pudrem, wystudzić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9863/Rogaliki-migdalowo-orzechowe