Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 140 gramów
masło 100 gramów
migdały mielone 30 gramów
orzechy laskowe mielone 20 gramów
cukier 35 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
żółtka 1 sztuk
sól 1 szczypta
cukier puder 35 gramówWykonanie:Z przesianej
mąki,
masła,
cukru,
cukru waniliowego,
orzechów,
migdałów,
soli oraz
żółtka zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć na 60 minut do lodówki. Z ciasta uformować dłońmi wałek, podzielić go nożem na 30 małych kawałków i uformować z nich rogaliki. Układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Jeszcze ciepłe rogaliki obsypać
cukrem pudrem, wystudzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: