ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 140 gramówmasło 100 gramówmigdały mielone 30 gramóworzechy laskowe mielone 20 gramówcukier 35 gramówcukier waniliowy 1 sztukżółtka 1 sztuksól 1 szczyptacukier puder 35 gramówWykonanie:Z przesianej mąki, masła, cukru, cukru waniliowego, orzechów, migdałów, soli oraz żółtka zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć na 60 minut do lodówki. Z ciasta uformować dłońmi wałek, podzielić go nożem na 30 małych kawałków i uformować z nich rogaliki. Układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Jeszcze ciepłe rogaliki obsypać cukrem pudrem, wystudzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: