ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówcukier 70 gramówcukier waniliowy 1 sztukmasło 180 gramówmigdały mielone 100 gramówsól 1 szczyptacukier waniliowy według uznaniaWykonanie:Ciasto: z przesianej mąki, masła, cukru, cukru waniliowego, migdałów oraz szczypty soli zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 60 minut do lodówki.Z kawałków ciasta wielkości orzecha włoskiego formować zaokrąglone rożki. Układać je w odstępach na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, na złotobrązowy kolor. Gorące ciasteczka obtaczać w cukrze waniliowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: