Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
cukier 70 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
masło 180 gramów
migdały mielone 100 gramów
sól 1 szczypta
cukier waniliowy według uznaniaWykonanie:Ciasto: z przesianej
mąki,
masła,
cukru,
cukru waniliowego,
migdałów oraz szczypty
soli zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 60 minut do lodówki.Z kawałków ciasta wielkości
orzecha włoskiego formować zaokrąglone rożki. Układać je w odstępach na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, na złotobrązowy kolor. Gorące
ciasteczka obtaczać w cukrze
waniliowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: