ßßß Cookit - przepis na Rożki waniliowo-migdałowe

Rożki waniliowo-migdałowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
cukier 70 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
masło 180 gramów
migdały mielone 100 gramów
sól 1 szczypta
cukier waniliowy według uznania
Wykonanie:
Ciasto: z przesianej mąki, masła, cukru, cukru waniliowego, migdałów oraz szczypty soli zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 60 minut do lodówki.
Z kawałków ciasta wielkości orzecha włoskiego formować zaokrąglone rożki. Układać je w odstępach na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, na złotobrązowy kolor. Gorące ciasteczka obtaczać w cukrze waniliowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8863/Rozki-waniliowo-migdalowe