Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu«
Migdałowe dzwoneczkiŻyczenia świąteczne »
Składniki:250 g miękkiego
masła100 g
cukru2 opakowania
cukru waniliowegoszczypta
soli50 g gęstej
śmietany1 buteleczka
rumowego aromatu350 g
mąkiMasło o temperaturze pokojowej włożyć do miski i zmiksować na puszystą masę. Miksując dalej, stopniowo dodawać
cukier,
cukier waniliowy,
sól,
śmietanę i aromat. Dodać połowę
mąki i zmiksować, następnie wsypać resztę
mąki i hakami miksera wyrobić gęste ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Dwie blachy wyłożyć pergaminem lub nasmarować tłuszczem. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować, jest to dość trudne zadanie bo ciasto nie chce się wałkować ale mnie się jakoś udało. Wycinać
ciastka dowolnym kształtem foremki. Ułożyć je na blaszkach i wstawić do piekarnika. Piec ok. 12 minut.Smacznego:)wtorek, 22 grudnia 2009, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze