ßßß Cookit - przepis na Rumowe choinki w czekoladzie

Rumowe choinki w czekoladzie

nazwa

Wykonanie

Eksplozja smaku
Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja Smaku
Utwórz swoją wizytówkę
Pisz blog
zamów newsletter
Blog > Komentarze do wpisu
« Migdałowe dzwoneczki
Życzenia świąteczne »
Składniki:
250 g miękkiego masła
100 g cukru
2 opakowania cukru waniliowego
szczypta soli
50 g gęstej śmietany
1 buteleczka rumowego aromatu
350 g mąki
Masło o temperaturze pokojowej włożyć do miski i zmiksować na puszystą masę. Miksując dalej, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy, sól, śmietanę i aromat. Dodać połowę mąki i zmiksować, następnie wsypać resztę mąki i hakami miksera wyrobić gęste ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Dwie blachy wyłożyć pergaminem lub nasmarować tłuszczem. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować, jest to dość trudne zadanie bo ciasto nie chce się wałkować ale mnie się jakoś udało. Wycinać ciastka dowolnym kształtem foremki. Ułożyć je na blaszkach i wstawić do piekarnika. Piec ok. 12 minut.
Smacznego:)
wtorek, 22 grudnia 2009, wiosenka27
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2009/12/Rumowe-choinki-w-czekoladzie.html