Wykonanie
Za oknem ciepło, a ja włączam piekarnik i piekę crumble, ale jakoś mi to nie przeszkadza.
Język też sobie poparzyłam, ale to nic i tak warto było :)Tym bardziej, że i mamy brzuszek się zadowolił :)Kwaskowate
śliwki, słodka kruszonka, trochę
czekolady, wszystko rozpływa się w ustach...dalej mam zachęcać tych, którzy go nie robili? :D
PRZEPIS/2porcje/ok.20
śliwek75g
masła70g
cukrułyżeczka
cukru waniliowego50g mielonych
migdałów100g
mąkiZ podanych składników oprócz
śliwek zrobić kruszonkę.
Śliwki umyć, wypestkować i ułożyć w natłuszczonym naczyniu(można opruszyć
cynamonem), posypać przygotowaną kruszonką i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 25 minut w 180'C. Można posypać posiekaną
czekoladą :)Już nie
mogę doczekać się jutra i następnych dni ♥