ßßß
W misce wymieszać suche składniki:2,5 szklanki mąkiod 1/2 do 3/4 szklanki cukruszczypta soli2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniaewentualnie 1 łyżeczka cukru waniliowego
W drugiej misce wymieszać mokre składniki:100 g masła (rozpuszczonego wcześniej)1 szklanka mleka lub jogurtu lub kefiru lub maślanki (jeśli jogurt jest gęsty,to można dodać jeszcze 1/4 szklanki)2 jajka
Do miski z suchymi składnikami dodać składniki mokre, wymieszać wszystko szybko i byle jak, tylko do połączenia się składników.Ser twarogowy (250 g) wymieszać z żółtkiem i cukrem waniliowym. Nakładać do foremek na zmianę: po łyżce ciasta i po łyżce przygotowanego wcześniej sera. Uwaga: nie wypełniać foremek po brzegi - ja nałożyłam ok 3/4.Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 170°C.Smacznego :)