Wykonanie
Taka odmiana
dorsza :)Bardzo szybko się robi, w zasadzie w ciągu pół godziny jest gotowy obiad :)U mnie do roladek gotowany
groszek z
marchewka i
ziemniaki. Bardzo lekkie danie.
Ziemniaki można zastąpić ulubioną
kaszą.

Składniki:500 gramów
dorszasok z połowy
cytryny1 łyżka świeżej
bazylii1 łyżka świeżej
kolendry1 łyżka
natki z
pietruszki1 łyżka listków
lubczykuok. 3 łyżek
bułki tartej2
jajkasólpieprzZ
dorsza zdejmujemy skórę i przekładamy
rybę do malakseraDodajemy
sok z cytryny i liście
ziół
Całość mielimy na gładką masę

Przekładamy do miseczki...

... i dodajemy najpierw jedno
jajko, mieszamy i dodajemy 1 łyżkę
bułki tartej -mieszamy

Następnie dodajemy drugie
jajko i 1 łyżkę
bułki tartej. Jeśli masa będzie zbyt mokra dodajemy trzecią łyżkę
bułki tartej - mieszamyZagotowujemy
wodęZ masy formujemy roladki...

... i układamy delikatnie w garnku w gotującej się wodzie. Nie wkładamy do zimnej
wody, ponieważ roladki się rozpadną

Gotujemy na małym ogniu 4-5 minut pod przykryciem, od czasu do czasu zerkając, czy
ryba się nie rozpada choć nie powinnaPodajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami :)



Na zdrowie! :)W myśl akcji: