ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony 1 sztukmorele suszone 60` gramówskórka z cytryny - otarta 0,5 sztukgwiazdka anyzu 1 sztukpieprz według uznaniamąka 500 gramówmargaryna 1 sztukżółtka 3 sztukśmietana 2 łyżek stołowychmięso mielone 300 gramówcebula 1 sztukolej 2 łyżek stołowychkoncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte morele, anyżek oraz skórkę z cytryny zalać 4 szklankami wody i gotować 5 minut. wywar przecedzić, podgrzać i wymieszać z 1 barszczem w proszku, już nie gotować. Można dodać pokrojone morele oraz pieprz do smaku.pierożki: margarynę posiekać z przesiana mąką, dodać 2 żółtka, śmietanę oraz szczyptę soli. Zagnieść elastyczne ciasto i schłodzić.Mięso oraz posiekaną cebulę przesmażyć na oleju, wymieszać z koncentratem i posiekana natka, sola oraz pieprzem do smaku.Ciasto rozwałkować i wyciąć krążki. Nałożyć po łyżeczce farszu i zlepić pierożki. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, posmarować ostatnim żółtkiem i piec 15 minut w 180 stopniach.Barszcz podawać z pierożkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWigiliaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: